Управління держпродспоживслужби інформує
04 Січня, 2021 р., 12:36
21 Грудня, 2020 р., 12:25
Згідно звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та місті Києві з матеріалу від диких кабанів, які впольовані на території мисливського господарства ТОВ «Оксамит Сервіс» (обход № 2) Кагарлицького району Київської області виділено ДНК вірусу африканської чуми свиней.
09 Грудня, 2020 р., 14:02
17 Листопада, 2020 р., 10:56
Миронівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує, що відповідно до інформації Посольства Королівства Данія в Україні, у зв’язку із виявленням інфекції SARS-CoV-2 на норкових фермах, Уряд Данії прийняв рішення про забиття норок на всіх норкових фермах по всій території Данії. При цьому розведення норок буде заборонено і в 2021 році. При проведенні вказаних заходів буде знищено близько 17 млн норок.
31 Серпня, 2020 р., 12:06
До Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області надійшла інформація про небезпечну рибну продукцію, про що і повідомляємо з метою попередження виникнення такого важкого за перебігом захворювання як ботулізм.
02 Червня, 2020 р., 13:13
Ботулізм - гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum і її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених консервах. Захворювання реєструється повсюдно, окрім районів вічної мерзлоти. Присутність ботулотоксину в харчових продуктах не змінює їх органолептичних властивостей.
27 Травня, 2020 р., 14:26
Останнім часом у засобах масової інформації з'являються повідомлення про масові харчові отруєння. Частіше це пов'язано з недотриманням санітарно-гігієнічних вимог при виробництві та зберіганні харчових продуктів. Коли ви їсте в закладах громадського харчування, то зрозуміло, що ви певною мірою ризикуєте, довіряючи своє здоров'я іншим. Але харчові отруєння трапляються і вдома.
22 Травня, 2020 р., 13:18
Перші весняні овочі, ягоди, фрукти дуже нас радують. Однак, аби вони принесли нам лише користь, а не шкоду, слід враховувати, що перші весняні культури можуть містити досить велику кількість нітратів, і необхідно знати способи їх знешкодження.