Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

І ще раз про коронавірус та про стихійну торгівлю!

Дата: 25.06.2021 11:42
Кількість переглядів: 435

Фото без описуДо Миронівського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області надходять телефонні дзвінки з запитаннями, чи не знятий в червні поточного року карантин,  пов'язаний з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Тому вирішили надати невеличке роз’яснення.                                                                          Дію карантину, встановленого Постановами КМУ від 11.03.2020р №211 та від 09.12.22020р №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  17.06.2021р (протокол №14) продовжено до 31.08.2021р.

З 17.06.2021р по всій Україні встановлений «зелений» рівень епідеміологічної небезпеки відповідно до діючої постанови КМУ №1236,який дає змогу переглянути підходи до протиепідемічних обмежень в бік пом’якшення, але не відміняє їх повністю. Усі  вимоги до «зеленого» рівня вказувати не буду ( ви можете ознайомитись з ними у Постанові КМУ від 09.12.2020р №1236 ). Скажу про те, що найбільше хвилює  населення.

Не відмінено:- перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

- перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні;

- Заборону самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

Актуальним залишається:                                                                                                                - дотримання правил особистої гігієни (миття рук з милом та користування антисептичними засобами);

-дотримання санітарно- протиепідемічних заходів  у закладах торгівлі та громадського харчування, громадських будівлях, місцях скупчення людей. Це включає регулярне вологе прибирання  приміщень із застосуванням миючих та дезінфікуючих засобів.

За 6 місяців поточного року Миронівським відділом Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області по дотриманню карантинних вимог охоплено моніторингом 578 закладів масового перебування людей, із них в 20% виявлені порушення. Позапланових перевірок, згідно наказів Головного управління Держпродспоживслужби, проведено103 , порушення  виявлено у 29 випадках, що складає 28.2%.

Постановою КМУ від 09.12.2020р №1236 передбачена і заборона стихійної торгівлі, яка створює  скупчення людей та несе небезпеку поширення вірусних інфекцій. Стихійна торгівля несе небезпеку спалахів харчових отруєнь та кишкових інфекцій. Купуючи харчові продукти  в місцях стихійної торгівлі, з землі,  в антисанітарних умовах, продукти сумнівної або невідомої якості, люди наражають себе і своїх близьких на небезпеку харчових отруєнь та кишкових інфекцій, особливо в літній період.  Купивши там продукт на гривню дешевше, потратиш на лікування в тричі більше.

Стихійна торгівля існує, поки є любителі там купувати  товар. Задумайтесь.

Це важливі питання до яких потрібно відноситись з більшою відповідальністю, від яких залежить Ваша безпека та безпека Ваших близьких. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано