Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СКАЗ: як не заразитися і що робити?

Дата: 12.02.2022 17:33
Кількість переглядів: 233

Сказ-небезпечне гостре вірусне захворювання тварин і людей, з ураженням нервової системи з летальними наслідками

Людина заражається після укусу хворою твариною або при потраплянні на травмовану шкіру чи слизову оболонку вірусу, що міститься у слині хворої тварини.

Вакцинована тварина, що її покусала хвора тварина, не є джерелом зараження.

Основні ознаки хвороби:
Водобоязнь, агресивність, слиновиділення, паралічні, неадекватна поведінка тварини. Запобігти цьому можна шляхом профілактичного щеплення домашніх  тварин проти сказу.

! Якщо у Вас невакцинована домашня тварина отримала ушкодження від іншої тварини, або померла без видимих  на те причин необхідно обов’язково звернутися до ветеринарного лікаря для встановлення спостереження або з’ясування причин смерті.

! Якщо Вас укусила чи обслинила тварина (особливо дика) негайно зверніться до лікаря! Коли лікар недоступний, ретельно промийте рану з миючим засобом протягом щонайменше 15 хв. Після цього як можна швидше зверніться по медичну допомогу. Якщо тварина домашня, попросіть власника надати документи (ветеринарний паспорт), що підтверджує її щеплення.

У випадку покусу твариною необхідно звернутися до  Миронівської районної державної  лікарні ветеринарної медицини за адресою - м. Миронівка, вулиця Елеваторна, 1, контактний номер 5-11-52

З повагою, Миронівський відділ                                                                                              ГУ ДПСС в Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано