Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що таке PIN- та PUK-коди до ID-картки?

Дата: 15.03.2023 10:00
Кількість переглядів: 244

Під час отримання ID-картки власнику необхідно самостійно придумати та ввести цифрові комбінації — персональні ідентифікаційні номери (PIN1 і PIN2) та персональні авторизаційні коди (PUK1 і PUK2), а надалі – забезпечити конфіденційне зберігання цієї інформації. Варто зазначити, що вказані цифрові комбінації не зберігаються жодними системами ДМС, а містяться лише на чіпі ID-картки.

PIN1 призначений для ідентифікації та авторизації доступу до безконтактного електронного носія, а PIN2 — для накладення електронного цифрового підпису.

У разі неправильного введення кожного з PIN-кодів тричі поспіль, можливість виправлення буде автоматично заблоковано. Для розблокування цієї можливості власнику ID-картки потрібно буде ввести відповідний PUK-код: у разі блокування PIN1 ввести PUK1, а в разі блокування PIN2 — PUK2. Якщо ж PUK-коди буде введено неправильно 10 разів поспіль, така можливість також автоматично заблокується.

Важливо: якщо власник ID-картки не пам’ятає своїх PIN- та PUK-кодів і доступ до безконтактного електронного носія заблоковано, то його ID-картка не втрачає чинності і нею можна користуватися протягом терміну її дії. Однак, у даному випадку використання ID-картки буде частково обмеженим.

Якщо ж власник ID-картки бажає користуватися своїм паспортом у повному обсязі, йому потрібно буде звернутися до будь-якого підрозділу ДМС або Центру надання адміністративних послуг для оформлення нового паспорта.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано