Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

24 Серпня, 2023 р., 13:10
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Nr3FWv7wHAY?si=ryI5YKjVLU0L8aV7" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>
16 Серпня, 2023 р., 15:20
З метою культурно-освітнього розвитку, формування у дітей і підлітків національної ідентичності, патріотичного виховання; соціальної підтримки талановитої молоді, сприяння їхній самореалізації та творчому розвитку, активного залучення творчої молоді до соціально-вагомої діяльності; популяризації волонтерської діяльності дітей та підлітків в умовах воєнного стану, Благодійний фонд «Об’єднання світових культур», Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення та Українська молодіжна правнича асамблея проводять ІІІ Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України. До участі у Конкурсі запрошуються діти віком від 4 до 18 років з України та української діаспори різних країн світу. Конкурс проводиться за двома категоріями – малюнок та фотографія. Авторами конкурсних робіт можуть були виключно учасники конкурсу. У категорії «Малюнок» індивідуальна конкурсна робота на обрану тематику подається у одній з чотирьох вікових номінацій, у категорії «Фотографія» конкурсна робота може бути як індивідуальною, так і колективною. Учасник конкурсу та його представник гарантують, що конкурсні роботи є автентичними, раніше не брали участі в інших конкурсах, не порушують авторські права інших осіб. У категорії «Малюнок» один учасник Конкурсу має право подати не більше 3 (трьох) конкурсних робіт на одну чи три різні тематики. Малюнок має бути виконаний в довільній графічній чи живописній техніці (олівці, фломастери, фарби, авторська техніка) на форматі А4 чи А3. Пропонуються наступні тематики для малюнку:
16 Серпня, 2023 р., 15:17
Благодійна організація «БФ «ПОВЕРНИСЬ НА 100%» реалізує програму «ПОВЕРНИСЬ НА 100%», яка ставить собі за мету протидію російській федерації у залученні до лав своїх збройних сил громадян, що мешкають на тимчасово окупованих територіях України.
09 Серпня, 2023 р., 13:30
На території Миронівської територіальної громади зареєстровано випадок отруєння грибами. Постраждало 4 особи, стан хворих важкий, усі госпіталізовані та отримують лікування. Гриби – це дарунок лісу, але, водночас, вони є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. Прикро, що багато людей висновки робить лише на основі свого гіркого досвіду. Основні причини отруєнь: • вживання отруйних грибів; • неправильне приготування умовно їстівних грибів; • вживання старих або зіпсованих їстівних грибів; • вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби і підберезники мають своїх небезпечних двійників). Симптоми отруєння: нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності. Щоб запобігти отруєння грибами, ми рекомендуємо вам заходи та правила, які необхідні для виконання кожній людині, дотримуйтесь їх. Застерігаємо! • Купуйте гриби тільки у відведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках), особливо уникайте стихійних ринків. • Збирайте і купуйте тільки гриби, про які вам відомо, що вони їстівні. • Не збирайте гриби: * якщо не впевнені, що знаєте їх, якими б апетитними вони не здавалися; o поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, в хімічно та радіаційно небезпечних зонах; * невідомі, особливо з циліндричною ніжкою, у основі якої є потовщення "бульба", оточене оболонкою; * з ушкодженою ніжкою, старих, в'ялих, червивих або ослизлих; * ніколи не збирайте пластинчаті гриби, отруйні гриби маскуються під них; * "шампіньйони" та "печериці", у яких пластинки нижньої поверхні капелюшка гриба білого кольору. • Не порівнюйте зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках, - вони не завжди відповідають дійсності. • Не куштуйте сирі гриби на смак. • Ще раз перевірте вдома гриби, особливо ті, які збирали діти. Усі сумнівні -викидайте. Нижню частину ніжки гриба, що забруднена грунтом - викидайте. Гриби промийте, у маслюків та мокрух зніміть з капелюшка слизьку плівку. • Гриби підлягають кулінарній обробці в день збору, інакше в них утворюється трупна отрута. • При обробці кип'ятіть гриби 7-10 хвилин у воді, після чого відвар злийте. Лише тоді гриби можна варити або смажити. • Обов'язково вимочіть або відваріть умовно їстівні гриби, які використовують для соління, – грузді, вовнянки та інші, котрі містять молочний сік, тим самим позбудетесь гірких речовин, які уражають слизову оболонку шлунку. • Не пригощайте ні в якому разі грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок. • Гриби (зеленушка, синяк-дубовик, та деякі інші) містять отруйні речовини, які у шлунку не розчиняються. У взаємодії із алкоголем отрута розчиняється та викликає бурхливе отруєння. • Значна кількість грибів, які досі вважались їстівними, містять мікродози отруйних речовин. Якщо вживати їх декілька днів підряд – також може статись отруєння. • Суворо дотримуйтеся правил консервування грибів. Неправильно приготовлені консервовані гриби можуть викликати дуже важке захворювання – ботулізм. Гриби, які довго зберігалися, обов'язково прокип'ятіть 10-15 хвилин. • УВАГА! У жодному разі не довіряйте таким помилковим тлумаченням: * "Усі їстівні гриби мають приємний смак". * "Отруйні гриби мають неприємний запах, а їстівні – приємний". * "Усі гриби в молодому віці їстівні". * "Личинки комах, черви й равлики не чіпають отруйних грибів". * "Опущена у відвар грибів срібна ложка або срібна монета чорніє, якщо в каструлі є отруйні гриби". * "Цибуля або часник стають бурими, якщо варити їх разом з грибами, серед яких є отруйні". > Олександр: * "Отрута з грибів видаляється після кип'ятіння протягом кількох годин". * "Сушка, засолювання, маринування, теплова кулінарна обробка знешкоджують отруту в грибах". * Первинні ознаки отруєння (нудота, блювота, біль у животі, пронос) з'являються через 1-4 години після вживання грибів, в залежності від виду гриба, віку та стану здоров'я потерпілого, кількості з'їдених грибів. Біль та нападки нудоти повторюються декілька разів через 6-48 годин, а смерть настає через 5-10 днів після отруєння. Перша допомога при отруєнні грибами 1. Викличте "Швидку медичну допомогу". 2. Одночасно, не очікуючи її прибуття, негайно промийте шлунок: випийте 5-6 склянок кип'яченої води або блідо-рожевого розчину марганцівки; нажміть пальцями на корінь язика, щоб викликати блювоту; прийміть активоване вугілля (4-5 пігулок), коли промивні води стануть чистими. 3. Після надання первинної допомоги: дайте випити потерпілому міцний чай, каву, або злегка підсолену воду, відновіть тим самим водно-сольовий баланс; покладіть на живіт і до ніг потерпілого грілки для полегшення його стану. 4. З'ясуйте, хто вживав разом із постраждалим гриби, проведіть профілактичні заходи. • Пам’ятайте, що отруєння неїстівними, а також  умовно їстівними, або неправильно приготовленими грибами може бути смертельним.
08 Серпня, 2023 р., 09:10
Незадекларована праця залишається поширеним явищем і під час війни, що в свою чергу наносить суттєву шкоду, зокрема і обороноздатності нашої країни. Аби донести інформацію про ризики і наслідки незадекларованої праці, правильність оформлення трудових відносин та зміни у законодавстві Держпраці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!».

Код для вставки на сайт

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано