Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спортивне тренування для ветеранів, які отримали поранення, та людей з інвалідністю у Бучі 

Дата: 29.07.2024 13:27
Кількість переглядів: 89


Тренування з адаптивного спорту – важлива складова реабілітації захисників та людей з інвалідністю. Заняття сприяють фізичному та психологічному відновленню, допомагають якнайшвидше повернутися до цивільного життя. Тому компанія МХП у межах програми підтримки військових, ветеранів та їхніх родин «МХП Поруч», за сприяння БФ «МХП – Громаді» та ГО «Спілка поранених військових України «Міцні 300», реалізує проєкт «Ветспорт – в громади!» у різних містах України. 

«Ветеранський спорт важливий, це терапія для нашого ментального здоров’я, психологічного, тому що це не тільки про фізичне здоров’я. Він рятує нас від тих думок, які періодично повертають на війну», – каже Сергій Мицик, ветеран 112 ОТрБО.


Тренування відбуваються в різних селах та містах країни. На спортивний захід у Бучі завітали більш як 50 ветеранів та людей з інвалідністю. Серед учасників були й ті, хто зараз проходить оздоровлення у Центрі ментального здоров’я у Ворзелі. Вони стріляли з лука, грали в баскетбол на візках, каталися на хендбайку й пробували веслувати на тренажері.


«Даний захід – це один із багатьох наших соціальних ініціатив, які ми проводили, і будемо обов’язково проводити, в межах нашої програми підтримки військових, ветеранів та їхніх родин «МХП Поруч». Це наше зобов’язання на сьогодні, адже більше ніж 10% працівників компанії безпосередньо задіяні або були задіяні в захисті України. Це як чоловіки, так і жінки, яких майже 3000 осіб на сьогодні, із них 2400 зараз на фронті», – розповідає Павло Мороз, директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП.


Тренування з адаптивних видів спорту все частіше проводять з метою реабілітації після поранення. Серед тренерів ветерани-чемпіони національних та міжнародних змагань.
 

«Ветспорт – в громади!» – це про можливість долучитися ветеранам та діючим військовим до фізичної та психологічної реабілітації через спорт. Мої побратими цьому підтвердження, які зараз в ролі тренерів, хоч зовсім недавно одному з них лікарі не давали жодних позитивних прогнозів, що він буде рухатись та зможе жити повноцінним життям після поранення. Інший побратим всього рік після ампутації кінцівки, а вже стоїть тут та ділиться своїм досвідом перемог у ветеранському спорті з хлопцями. Для мене, ці люди –чемпіони, які перемагали тяжкі наслідки поранення і продовжують перемагати на міжнародних, і національних майданчиках», – розповідає Андрій Кучер, голова ГО «Спілка поранених військових України «Міцні 300».  


На захід у Бучі завітали Анатолій Федорук, Бучанський міський голова, Ірина Головач, в.о. директорки КУ КОР «Київського обласного центру допомоги Захисникам України ім. Баранова В.», та Тетяна Пономаренко, генеральна директорка Київського обласного центру ментального здоров’я, учасники тренування могли звернутися до них зі своїми питаннями. 

Розвиток ветеранського спорту в Україні є важливим аспектом підтримки військовослужбовців після поранень, допомагаючи їм відновити здоров’я, знайти нові сенси в житті та інтегруватися у суспільство.

Довідка  

Програма «МХП Поруч» — це індивідуальний супровід та комплексна підтримка військових, ветеранів, їхніх родин та тих, хто чекає близьких з війни. Програма спрямована на працівників та жителів громад, де присутні підприємства МХП. З 24 лютого 2022-го понад 3000 співробітників МХП покинули офіси, виробництва і поля, щоб захищати нас на війні. Це понад 10% працівників з військовим досвідом. Тож компанія одна з перших в Україні почала забезпечувати системну підтримку захисників та їхніх родин: юридичну, психологічну, лікування/реабілітацію, професійну перепідготовку та соціальну адаптацію.   

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано