Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Програма «МХП Поруч»: як компанія МХП підтримує ветеранів

Дата: 23.04.2024 11:38
Кількість переглядів: 40

З 24 лютого 2022 року понад 3 000 працівників МХП покинули офіси, виробництва і поля, щоб захищати нас на фронті. Це вже більш як 10% працівників з військовим досвідом. Тож у компанії системно впроваджують програму «МХП Поруч» — це індивідуальний супровід та комплексна підтримка військових, ветеранів, їхніх родин та тих, хто чекає близьких з фронту. В межах програми підтримує не тільки працівників МХП, а й жителів громад, де присутні її підприємства.

Історія Ярослава Гуленко ілюструє як програма підтримує ветеранів. Ярослав працював на Миронівському заводі з виготовлення круп і комбікормів з 2016 року і до повномасштабного вторгнення був на посаді майстра лінії брикетування відходів. А 4 квітня 2022 року став на захист країни. Колеги підтримували зв’язок із захисником, допомагали йому та його побратимам: долучились до збору на закупівлю генератора та виготовляли буржуйки.

В серпні 2023 року через поранення Ярослав повернувся додому, пройшов лікування та реабілітацію.

«Компанія зберігає за кожним нашим воїном робоче місце й заробітну плату, - каже Олександр Жукотанський, Голова Ради директорів, Головний виконавчий директор МЗВКК.  – У межах програми реінтеграції та реадаптації військових «МХП Поруч» Ярославу запропонували нову посаду, бо попередні обов'язки стало складно виконувати через отримані на війні поранення. Запросили стати фахівцем з питань спорту, адже Ярослав затятий спортсмен й учасник футбольної команди МЗВКК».

Колектив підприємства дуже радий бачити свого колегу та ще й на посаді, яка йому близька за духом. Спортзал діє вже понад 6 років і тут займаються не лише працівники заводу, а і їхні діти, які наслідують здоровий спосіб життя. А нині у залі є кваліфікований тренер – Ярослав Гуленко.

Компанія МХП одна з перших в Україні в межах програми  «МХП Поруч» забезпечує комплексну підтримку: юридичну, психологічну, лікування/реабілітацію, професійну перепідготовку та соціальну адаптацію. Як бізнес, підтримує військових, ветеранів та їхні родини під час служби, та після повернення з фронту. Бо робота над поверненням працівників в колектив має починатися з моменту, коли захисник йде на війну. Також у МХП створили Центр із взаємодії з військовими та ветеранами, як системне і комплексне рішення. У Миронівці координаторкою із взаємодії з військовими та ветеранами стала Світлана Паришкура.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано