Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Соціальні проекти - Співпраця заради розвитку громади

Дата: 22.03.2024 08:07
Кількість переглядів: 136

   МХП – найбільший роботодавець нашого регіону. Безпосередньо в місті Миронівка діють три потужних підприємства – ПрАТ «Миронівський завод з виготовлення круп  і комбікормів», МПЗ «Легко» і ТОВ НВФ «Урожай», на яких працюють понад 1100 мешканців громади. Отже, завдяки їхній діяльності люди мають робочі місця, стабільну зарплату, а в місцевий бюджет відраховуються податки: майже 70% доходів – це надходження від МХП.

   Разом з цим відома в Україні і світі міжнародна компанія в сфері харчових  та агротехнологій - МХП - заявила про себе як соціально відповідальний бізнес. Співпраця з Миронівською територіальною громадою – один із пріоритетних напрямів її соціальної діяльності. Мета цієї співпраці – поліпшити середовище, в якому проживають люди: створити у місті і в селах сучасні умови для здобуття освіти, лікування і зміцнення здоров’я, для занять спортом, розвитку творчих талантів, збереження культурних цінностей, традицій, для дозвілля та ін.

   А це можливо, коли соціальна інфраструктура стабільно працюватиме, удосконалюватиметься, відновлюватиметься відповідно до потреб мешканців. Таким чином створюватиметься  підгрунтя для забезпечення соціальної стійкості територіальної громади, її розбудови, збільшення чисельності населення. Адже люди залишаються жити і працювати там, де їм найбільш комфортно.

   Саме на  це націлена  корпоративна соціальна відповідальність МХП, що передбачає  залучення підприємств   та Благодійної організації «Благодійний фонд «МХП-Громаді» до партнерства з Миронівською міською радою.

   Для досягнення мети зі сталого соціально-економічного розвитку  територіальної громади було розроблено план взаємодії. Пріоритетними завданнями визначено поліпшення стану об’єктів інфраструктури, якими постійно користуються люди. Це – дитсадки і загальноосвітні заклади, медичні установи, заклади культури, фізкультури і спорту. Важлива  безпека в громаді.   Серед пріоритетів - сприяння економічній активності населення, реалізація громадських ініціатив у різних сферах.

   Саме тому МХП напрацьовує соціальні програми і шукає джерела їх фінансування. Вже кілька років поспіль проводиться конкурс мікрогрантів «Час діяти, Україно!», який переконує, що  ідеї, важливі для громади, дійсно знаходять  підтримку  і вже успішно реалізовані.  Конкурс бізнес-проектів «РОБИ СВОЄ» задуманий  для стимулювання розвитку мікропідприємництва в громаді.

   З керівництвом Миронівської міської ради  узгоджуються соціальні проєкти та заходи, що реалізуються  за  співфінансування  бюджету громади, Благодійного фонду та інших зацікавлених підприємств, громадських організацій.   А фінансування окремих заздалегідь визначених   проєктів здійснюється повністю за рахунок  БФ «МХП-Громаді».

   Плідною була співпраця  у 2023 році. Її результат – 14 реалізованих ініціатив  мешканців громади, які взяли участь у конкурсі  «Час діяти, Миронівщино».  Переможці  отримали мікрогранти від Благодійного фонду «МХП-Громаді» на загальну суму 997876 грн.  Решту коштів, необхідних для втілення цих проєктів,  було надано з місцевого бюджету.

   До  деяких проєктів  долучилась і громада. Це - створення творчої майстерні – актової зали мрії у Росавській гімназії,    облаштування  ігрового майданчика «Гра – життєвий світ дитини» в Миронівському центрі розвитку дитини «Зернятко».

Фото без опису

   До речі, окрім цих двох проєктів, спрямованих  на розвиток освіти на Миронівщині, впроваджено торік ще чотири – облаштовано кабінет історії та створено комфортний простір ресурсної кімнати в Миронівському академічному ліцеї №3, удосконалено технічну базу  гуртка цифрового малювання  «Digital Drawing» в ЦДЮТ,  придбано сценічне обладнання для Миронівської школи мистецтв.

   В умовах воєнного стану для нас усіх головне, щоб діти були в безпеці, коли лунають сигнали повітряної тривоги. Тому підтримку і 100 тисяч гривень на реалізацію отримав проєкт  з облаштування укриття в дитсадку «Барвінок»  села Козин під назвою «Безпека дошкільнят у ЗДО – найважливіше завдання сьогодення».

   Сприяв конкурс «Час діяти, Миронівщино!» і поліпшенню медичної інфраструктури.  За грантові кошти придбано портативний електрокардіограф для лікарні відновного лікування, що дало змогу забезпечувати комфортне  проведення діагностики  серцево-судинної системи пацієнтів з обмеженими можливостями. В розпорядження  сімейних лікарів Центру первинної медико-санітарної допомоги надійшли сучасні аналізатори сечі для виявлення відхилень в організмі хворих  в стислі терміни. 

   У дошкільному закладі «Сонечко» м. Миронівка  створено  комфортні та безпечні умови  для навчання і розвитку дітей  під час ігор з піском. Встановлено велопарковки в ліцеях міста, що сприятиме популяризації рухливого способу життя серед молоді.  Фінансування отримала й ініціатива зі  створення в місті вуличного  простору для молоді.

   Важливий напрям сьогодні – підтримка військових. Два проєкти, спрямовані на це, здобули гранти від благодійного фонду та співфінансування з бюджету: «Оберігаємо заради Перемоги» та «Кабінет ЛФК для реабілітації ветеранів».

   А завдячуючи конкурсу «РОБИ СВОЄ»,  активні жителі Миронівщини змогли розпочати та розширити власну справу. Від фонду «МХП-Громаді»    по 100 000 грн фінансування надійшло на бізнес-проєкти: майстерня одягу «Katyur empress»; виробництво штампованих деталей  та запчастин до транспортних засобів за допомогою кривошипно-ударного пресу; з придбання економайзера  для покращення та оптимізації  процесу виробництва  теплової енергії з альтернативного палива.  95307 грн – для створення  центру розвитку здібностей та можливостей дитини.

   Окрім того, МХП фінансувало у 2023 році  лікування  і реабілітацію військових і своїх працівників у Миронівській лікарні відновного лікування, забезпечило  цей медичний заклад  необхідним обладнанням для надання якісних реабілітаційних послуг.

   На території Миронівської громади діють програми «Лікар для села» - для проведення медичного огляду пайовиків  ТОВ НВФ «Урожай» та  «Скарбничка здоров’я» -  для  медичного огляду дітей  дошкільного та шкільного віку  лікарями НДСЛ «Охматдит». 104785 грн було виділено на  підтримку участі спортсменів громади  та їх тренерів у європейських  і міжнародних змаганнях. З цією метою  започаткована програма  «Спорт для всіх».

   Загалом за минулий рік на проєкти і заходи, що втілювались у Миронівці і селах громади, МХП спрямувало понад 11 млн грн.

   Співпраця з Миронівською  міською радою продовжуватиметься і в цьому році, адже мета у влади і бізнесу спільна – зробити громаду комфортною для її жителів, сучасною, з новими можливостями для розвитку і реалізації ініціатив.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано