Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 01 січня 2024 року вводиться в дію нова форма Податкової декларації про майновий стан і доходи

Дата: 29.12.2023 09:22
Кількість переглядів: 521

 

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що з 01 січня 2024 року вводиться в дію нова форма Податкової декларації про майновий стан і доходи (далі - Декларація), у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28.08.2023 № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873. 

У новій формі  Декларації передбачено виокремлення податкових зобов’язань по податку на доходи фізичних осіб (далі - ПДФО) при визначенні мінімального податкового зобов’язання (далі - МПЗ) фізичними особами - підприємцями (крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування) - власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

Звертаємо увагу, що сплата ПДФО при визначенні МПЗ ФОП (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) здійснюється за кодом бюджетної класифікації «11010500 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування».

Змінився порядок розрахунку суми ПДФО,  що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до п.166.3 ст.166 розд. IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ), крім витрат, зазначених у п.п. 166.3.10 п. 166.3 ст.166 розділу IV ПКУ (додаток Ф3 до Декларації). 

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано