Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МПЗ для ФО  - власників, орендарів, користувачів земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь

Дата: 29.12.2023 09:21
Кількість переглядів: 342

 

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що відповідно до п.п. 170.14.2 п. 170.14 ст. 170 ПКУ, контролюючі органи нараховують мінімальне податкове зобов’язання (далі – МПЗ) фізичним особам - власникам, орендарям, користувачам на інших умовах земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, не переданих в оренду/суборенду, емфітевзис, інше користування.

У разі передачі таких земельних ділянок в оренду/суборенду, емфітевзис або інше користування, МПЗ визначається для орендарів, користувачів на інших умовах таких земельних ділянок.

МПЗ обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного земельного кадастру та/або на підставі оригіналів або належним чином засвідчених копій відповідних документів платника податків, зокрема документів, що підтверджують право власності/користування - п.п. 170.14.3 п. 170.14 ст. 170 ПКУ.

Згідно з п.69.15 підрозд.10 розд.ХХ ПКУ, за 2022 рік не нараховується та не сплачується загальне МПЗ фізичним особам - власникам та користувачам земельних ділянок/часток,(паїв), які розташовані на територіях активних бойових дій або ТОТ.

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затверджений наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 №309, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України23.12.2022 за №1668/39004 (зі змінами та доповненнями).

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано