Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Право на податкову знижку можна використати по 31 грудня (включно) наступного за звітним податкового року

Дата: 29.12.2023 09:19
Кількість переглядів: 269

Головне управління ДПС у Київській області нагадує,  що відповідно до п.п. 164.4.3 п. 164.4 ст. 164 Податкового кодексу України,  якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній Податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року - п.п.166.1.2 п.166.1 ст.166 ПКУ.

Податкова знижка надається виключно резидентам, які мають реєстраційний номер облікової картки платника податку, або через релігійні переконання відмовились від нього та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають про це відмітку у паспорті, та які отримують доходи у вигляді заробітної плати і сплачують з неї податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) - п.п.166.4.1 - 166.4.2 п.166.4 ст.166 ПКУ.

Згідно з п.п. 166.4.2 п. 166.4 ст. 166 ПКУ, загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку на доходи фізичних осіб у звітному податковому році, не може перевищувати суму річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшену з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, крім випадку, визначеного п.п. 166.4.4 цього пункту.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано