Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стихійні сміттєзвалища

Дата: 07.12.2023 13:54
Кількість переглядів: 152

 

Шановні мешканці громади!

Нам усім потрібно усвідомити, що стихійні сміттєзвалища – це не тільки потворне явище, а й джерело негативного впливу на довкілля, від стану якого залежить здоров’я кожного з нас.

Однією з найболючіших тем в громаді, та й країні загалом, є боротьба зі стихійними сміттєзвалищами. Такі ділянки сміттєзвалищ утворюють самі ж мешканці на узбіччях доріг, ярах, біля недобудованих будівель, на закинутих земельних ділянках. Адже набагато легше викинути сміття в балці чи понад дорогою, аніж в контейнер чи відвезти на сміттєзвалище. Хоча всі розуміють - це отрута для нашого здоров’я, небезпека для здоров’я наших дітей та й в цілому, такі стихійні «сміттєві острівки» загрожують погіршенням екології. Крім того, прибирання таких сміттєзвалищ, які накопичуються роками, є додатковим навантаженням на місцевий бюджет та створенням фінансових проблем  для комунальних підприємств.

Вивезене сміття у невстановлені місця призводить до забруднення території твердими побутовими відходами та має негативний вплив фактично на всі компоненти довкілля: змінюється ландшафт, погіршується якість ґрунтів, повітря, води. Це створює загрозу здоров’ю населення та навколишньому природному середовищу, а також псує естетичний вигляд навколишніх територій населених пунктів.

Інформуємо, що викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом. Так, у      п.6 ст. 57 ЗУ «Про управління відходами» зазначено, що особи, винні за порушення у сфері управління відходами, несуть відповідно до закону дисциплінарну, адміністративну, адміністративно-господарську, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку управління відходами, що призвело до негативного впливу на здоров’я людей, забруднення навколишнього природного середовища та завдало економічних збитків;

Миронівська міська рада звертається до мешканців громади дотримуватися санітарних норм та викидати сміття і побутові відходи у пристосовані до цього місця. Заключайте договори на вивезення твердих побутових відходів з нашими комунальними підприємствами. Будьте свідомими, дбайте про своє здоров’я й навколишнє середовище.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано