Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Удосконалено порядок надання грантів за програмою «Власна справа»

Дата: 21.11.2023 08:48
Кількість переглядів: 113

Кабінетом Міністрів України внесені зміни до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. Нововведення розширюють можливості для використання грантових коштів, зменшують кількість документів, які необхідно надати банку для підтвердження витрат. До того ж скасовуються граничні суми надання грантів протягом одного періоду подання заяв, уточнюється низка положень для підприємців-ветеранів, для яких спрощується отримання та використання грантових коштів.

Відтепер підприємцям можна витратити грантові кошти не тільки для оренди нежитлових приміщень, а ще й земельних ділянок, які будуть використовуватись в комерційних та виробничих цілях.

Також постановою скасовано визначення граничної суми надання грантів протягом одного періоду подання заяв. І прийняття рішень по всім позитивним результатам відбуватиметься протягом однієї хвилі без переносу розгляду на наступну хвилю. Це має прискорити отримання підприємцями грантових коштів, а згодом і створення нових робочих місць

Крім того, зменшилась і кількість документів, які підприємці мають подавати до уповноваженого банку для оплати витрат за рахунок грантових коштів. Якщо раніше треба було надавати рахунок-фактури, а також договір між отримувачем і постачальником, то тепер буде потрібен тільки один із цих двох документів.

До того ж, урядове рішення уточнює розміри грантів та відповідну необхідну кількість створення нових робочих місць для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю та членів їх сімей.

Додано можливість для підприємців-ветеранів отримати грант до 500 тис. грн, адже до цього його взяти міг лише другий з подружжя. Також була скасована обов’язкова умова співфінансування при отриманні грантів розміром до 500 тис. грн. Відтепер підприємцям-ветеранам необхідно буде використовувати власні або кредитні кошти лише при отриманні максимального розміру гранту на суму від 500 тис. грн до 1 млн грн.

З Порядком надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу можна ознайомитись тут: https://t1p.de/p33h9

Докладніше про запроваджені зміни тут: https://t1p.de/i6g1l

 

Київська обласна служба зайнятості надає консультації: онлайн  за допомогою телеграм-каналу: https://t.me/fnLlSCkuIls1ZjVi

Пропонуємо ознайомитися з інформацією щодо актуальних подій та змін у роботі Київської обласної служби зайнятості на наших Фейсбук-сторінці:  https://www.facebook.com/kyivobl та на сайті Київського ОЦЗ  https://kir.dcz.gov.ua/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано