Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Завершено ремонтні роботи у межах проєкту «Разом ми – Шелтер»: тепер «Зоряний» – взірцевий заклад безпеки та комфорту

Дата: 21.09.2023 11:43
Кількість переглядів: 148


«Ми приходимо сюди з великим задоволенням і можемо навіть вчити уроки або дивитися фільми і мультики під час повітряної тривоги. А ще багато разів ми грали у настільні ігри в нашому “підземеллі”. Сюди можна швидко потрапити, бо укриття завжди відкрите, навіть є швидкісний інтернет», – розповідають діти та дорослі, котрі проживають в шелтері на базі закладу «Зоряний», який знаходиться у мальовничому куточку на Київщині.
Після початку повномасштабного вторгнення ворога і постійних загроз як на землі, так і з неба, шелтер «Зоряний» став домівкою для багатьох переселенців з різних куточків країни – східних регіонів, північних, південних та і з самої Київщини.
Загалом за весь цей період заклад прийняв близько 500 вимушено переміщених осіб, серед яких діти, немовлята, дорослі чоловіки й жінки, а також люди похилого віку й ті, хто має інвалідність. Двері шелтеру гостинно відчинені для всіх, хто потребує тимчасового прихистку. Тут є все для повноцінного проживання як на декілька днів, так і для тривалого розміщення.
Але для того, щоб убезпечити гостей, а також привести у належний стан додаткові місця для розміщення, виникла гостра потреба облаштувати укриття, приміщення якого потребувало капітальних робіт, зробити косметичний ремонт у 14 кімнатах «Зоряного», а також встановити кулер з водою для безперебійного користування в укритті.
Протягом двох місяців майстри і команда проєкту працювали над створенням зручностей і комфорту для усіх, хто знаходиться у прихистку.  
На сьогодні будівля має просторе, світле, сухе укриття з доступом до всіх необхідних зручностей, наявністю води і можливістю перебувати в безпеці навіть вночі. Сотні квадратних метрів штукатурки, малярні роботи, монтаж гіпсокартону, декорування, електромонтаж та встановлення елементів вентиляції, покриття поверхонь спеціальними сумішами, облаштування пандуса – це далеко не все, що було зроблено людьми задля людей.
Реалізація проєкту підійшла до завершення, і ми можемо зробити висновок, що соціальні ініціативи інститутів громадянського суспільства та їхня підтримка грантодавцями – це про істинно потужну синергію та партнерство, котрі впроваджуються для людей.
Після початку навчального року укриття шелтеру також слугує учням місцевої школи, куди за потреби можна розмістити декілька класів. Дітки з-поміж ВПО, що живуть у «Зоряному», вже більш як рік відвідують місцеву школу. Також наявність безпекових умов дала змогу проводити тематичні таборові зміни влітку для дітей пільгових категорій і членів сімей військовослужбовців, що боронять нашу країну далеко від рідних домівок. Шелтер має спроможність бути оптимально зручною локацією також для проведення тренінгів, навчань, зустрічей, які проходять в Миронівській громаді.
Отже, те, що відбулося із закладом після реалізації проєкту, цілком і повністю перевершило очікування, які були до його початку.
Проєкт «Покращення умов життя ВПО на базі ДЗОВ “Зоряний”» реалізується громадською організацією «Інститут соціальної трансформації» в межах Програми «Разом ми – Шелтер», що виконується Фондом Східна Європа за підтримки Гуманітарного фонду для України.

#CBPFs #UkraineHumanitarianFund#InvestInHumanity

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано