Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Опитування для виявлення організацій-надавачів послуг ветеранам у сприянні розвитку сільськогосподарського підприємства

Дата: 07.02.2023 09:17
Кількість переглядів: 232

В рамках проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів та ветеранок», що здійснюється Всеукраїнською громадською організацією  «Національна  асоціація сільськогосподарських  дорадчих  служб  України», звертаємось до керівників організацій та установ, що можуть сприяти розвитку сільськогосподарського підприємництва, зокрема, у створенні сімейних фермерських господарств.

Якщо ви надаєте або можете надавати консультаційні, дорадчі та інші функціональні послуги ветеранам та ветеранкам і маєте бажання бути включеним до Каталогу організацій-надавачів послуг ветеранам/ветеранкам, просимо заповнити анкету за посиланням: https://forms.gle/sndTNRefzKvcNNs46.

Метою проекту є збільшення можливостей для працевлаштування ветеранів та ветеранок війни, які відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» мають право на першочергове отримання земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, ведення особистого селянського господарства, садівництва і городництва. Такі ділянки, на наш погляд, могли б стати основою сімейного фермерства,  сприяти  соціалізації  ветеранів,  вирішенню  їх  соціально-економічних  проблем. Нажаль, зараз ми спостерігаємо, що більшість  виділених  ділянок  ветеранами  продається  через недостатність  ресурсів, навичок фермерства.

Ми переконані, що завдяки створенню  та  підтримки  діяльності  системи  неформального  професійного  навчання  та  дорадчого супроводу сімейного ветеранського фермерства, ми сприяємо соціалізації ветеранів війни, збільшуємо можливість для їхнього працевлаштування та допомагаємо їм стати успішними. Підтримка подальшої кооперації (мережування) сімейних ветеранських господарств буде підвищувати їхню ефективність.

Разом ми зможемо зробити більше, щоб створити умови для ветеранів, які  мають бажання долучитися до конкурентоспроможного та стійкого розвитку сільського господарства в Україні на основі сучасних знань і практик.

Більше інформації про проєкт тут: http://dorada.org.ua/uk/shkola-simejnogo-fermerstva-dlya-veteraniv-taveteranok.

 

Світлана Євчу,

координатор проекту  «Школа сімейного фермерства для ветеранів та ветеранок війни»

0931632581

shkolaveteraniv@gmail.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано