Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги споживачів харчових продуктів

Дата: 16.11.2022 10:11
Кількість переглядів: 372

Через масовані обстріли критичної інфраструктури в Україні введено екстренні аварійні відключення електроенергії, в тому числі в Київській області.

Відключення електроенергії також стосується і торгових мережах, де реалізуються харчові продукти. Основні види харчових продуктів тваринного походження (рибні, м’ясні та молочні продукти), овочі та фрукти мають зберігатись при відповідних температурних режимах в холодильних вітринах, холодильних та морозильних камерах.

Часте відключення електроенергії може призвести до поломки вказаного холодильного обладнання, що в свою чергу сприятиме розмороженню та зіпсуванню харчових продуктів.

Купівля небезпечних та неякісних харчових продуктів може призвести до виникнення гострих харчових отруєнь, тому Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області рекомендує споживачам пильно вивчати продукти харчування, які купуєте, особливу увагу звертати на дату виготовлення, терміни їх придатності, цілісність упаковки, наявність пошкоджень (деформовані банки, пом’яті упаковки, завітрені з неприємним запахом продукти), а також велика кількість льоду на замороженому харчовому продукті, наявність рідини в упаковці, яка непритаманна певному виду харчового продукту та ін.

Також інформуємо, що придбання харчових продуктів в місцях несанкціонованої торгівлі може нести загрозу здоров’ю та спричинити непередбачувані наслідки для життя.

Слід відмітити, що у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України, Указом Президента України № 64/2022 в Україні введено воєнний стан з 24 лютого 2022 року, дію якого продовжено до 21 листопада 2022 року.

Відповідно до пункту першого постанови Кабінету Міністрів України 
від 13 березня 2022 року № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» припинено.

Крім того, наголошуємо не забувати отримувати розрахунковий документ, який дає гарантію захисту у разі придбання неякісних харчових продуктів!

Сподіваємося, ці поради допоможуть Вам зорієнтуватись, як обирати продукти правильно і з користю для здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано