Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

38 000 пошукачів роботи скористалися послугами Київської обласної служби зайнятості у першому півріччі.

Дата: 11.08.2022 14:54
Кількість переглядів: 277

38 000 пошукачів роботи скористалися послугами Київської обласної служби зайнятості у першому півріччі.

 З них, 30 000 заререєстрованих безробітних, що на 11% або на 3 800 осіб менше, ніж у відповідному періоді минулого року.

За статтю: у загальній кількості зареєстрованих безробітних, чоловіки становили – 5,9 тис. осіб (або 38%), жінки – 9,7 тис. осіб (або 62%).

      За віковими групами:  28% зареєстрованих безробітних були у віці до 35 років; 31% – у віці від 35 до 44 років; 29% – у віці від 45 до 55 років; 12% – понад 55 років.

      За освітою: 53% зареєстрованих безробітних мали вищу освіту, 26% – професійно-технічну, 21% – загальну середню освіту.

      За    видами    економічної     діяльності:     серед зареєстрованих безробітних 25% раніше були зайняті   у сфері  торгівлі, 18% - у сфері переробної промисловості, 9% -  у державному управлінні,            8% -  на транспорті,  7% - у сільському господарстві, 5% - у водопостачанні

 

Станом на 1 липня 2022 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Київської обласної служби зайнятості становила 1,2 тис. одиниць.

       За видами економічної діяльності, більшість вакансій налічується на підприємствах переробної промисловості (22%); оптової та роздрібної торгівлі, сільського, лісового та рибного господарств (по 14%);  в державному управлінні й обороні (10%); в охороні здоров'я (8%); на транспорті та в  освіті  (по 7%).

       У професійному розрізі, найбільше вакансій подано для працевлаштування:

  • 18% професіоналів (лікар загальної практики-сімейний лікар, інспектор (пенітенціарна система), інженер з охорони праці);
  • 17% кваліфікованих робітників з інструментом (електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрогазозварник, швачка, слюсар-сантехнік, робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків, слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування, слюсар-електрик з ремонту електроустаткування).

Суттєвим залишається дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили.

Станом на 1 липня 2022 року, в середньому по Київській області, на одне вільне робоче місце претендувало 13 безробітних.                  

 Найбільша невідповідність попиту на робочу силу та її пропозиції у професійно-кваліфікаційному розрізі спостерігалася серед:

технічних службовців  (на 1 вакансію претендувало 35 безробітних осіб);

 службовців керівників (23 особи);

 працівників сфери торгівлі та послуг (18 осіб);

 фахівців  (15 осіб).

 

 

З початку року:

  • 2 997 роботодавців подали інформацію про 10 740 вакансій.
  • Середня тривалість укомплектування вакансій по Київській області становить 10 днів.
  • Середня тривалість пошуку роботи складає 94 дні, що на 21 день менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (у січні-червні 2021 року – 115 днів).
  • Середня тривалість безробіття складає  113 днів, що на 40 днів менше у порівнянні з минулорічним показником та свідчить про досить великий відсоток отримання  роботи пошукачами ще до набуття статусу безробітного. 

 

Заробітна плата у поданих до служби зайнятості вакансіях станом на 1 липня 2022 року по Київській області у середньому складає 10 020 грн.

Отримайте онлайн консультацію за допомогою телеграм-каналу Київського обласного центру зайнятості: https://t.me/+fnLlSCkuIls1ZjVi

Чат-бот Київського обласного центру зайнятості: @test1874661bot

Пропонуємо ознайомитися з інформацією щодо актуальних подій та змін у роботі Київської обласної служби зайнятості на наших

 Фейсбук-сторінці:  https://www.facebook.com/kyivobl

 Інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/kobl_cz/

 на сайті Київського ОЦЗ  https://kir.dcz.gov.ua/.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано