Пошук

Вакцинуйте домашніх тварин проти сказу!

Дата: 21.06.2022 13:21
Кількість переглядів: 370

Шановні мешканці Миронівської громади! Миронівська міська рада закликає Вас до щорічної вакцинації собак та котів проти сказу. Сказ – це гостра зоонозна вірусна хвороба. До сказу сприйнятливі всі теплокровні, в тому числі і людина. Зазвичай захворювання проявляться паралічами та закінчуються смертю. Зараження на сказ відбувається під час укусу, а також коли слина хворої тварини потрапляє на пошкоджені ділянки шкіри чи слизові оболонки. В слині вірус з’являється ще за 8-10 діб до появи клінічних ознак хвороби. Тобто будь-який покус твариною може бути потенційно небезпечним.

Собаки та коти, що утримуються приватними господарями, будь-якими об’єктами господарювання різних форм власності, незалежно від породи, в обов'язковому порядку мають проходити вакцинацію проти сказу у закладах ветеринарної медицини або лікарями ветеринарної медицини.

Кожній людині, щоб запобігти захворюванню на сказ, необхідно дотримуватися наступних правил:

- не контактуйте з бездомними та дикими тваринами, розповідайте дітям про небезпеку таких контактів;

-  не провокуйте тварин на укуси;

- уникайте скупчень бездомних тварин;

- своєчасно робіть своїм домашнім тваринам щеплення проти сказу.

Нехтування  та байдужість до проведення щеплень тварин проти сказу може призвести до захворювання та загибелі Ваших чотирилапих друзів, та стати загрозою здоров’ю Вашої сім’ї.

За наявності невластивої поведінки, ознак захворювання домашніх тварин, або виявленні їх трупів негайно повідомити ветлікаря державної установи ветеринарної медицини!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано