Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо приватизації житлового будинку в м.Миронівка по вул. Михайлівська, 59

Дата: 25.05.2022 18:33
Кількість переглядів: 1449

Фото без описуОстаннім часом виникло багато питань стосовно приватизації житлового будинку в м. Миронівка по вул. Михайлівській, 59. Миронівська міська рада повідомляє, що весь процес продажу відбувся з дотриманням  усіх норм законодавства України.

Процес приватизації житлового будинку в м. Миронівка по вул. Михайлівській, 59 був розпочатий ще у 2021 році.

26 листопада 2021 року рішеннями Миронівської міської ради №2475-2476-18-УІІІ було включено житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами по вул. Михайлівській, 59 в м. Миронівка до переліку об’єктів комунальної власності Миронівської міської територіальної громади, що підлягають приватизації та наданий дозвіл безпосередньо на приватизацію цього об’єкта, у відповідності до норм  Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна».

Так, в подальшому було затверджено умови продажу (рішенням від 27.01.2022 р. №3140-21-УІІІ,)  було визначено розмір стартової ціни для продажу на аукціоні з умовами, для продажу на аукціоні зі зниженням стартової ціни, для продажу на аукціоні за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій. В подальшому ця інформація була оприлюднена на сайті Миронівської міської ради  ( від 03.02.2022 р.),  через електронний майданчик Е-тендер в системі «Прозорро.Продажі».

Для прояснення ситуації, інформуємо про перебіг торгів по вказаному об’єкту приватизації:

Дата електронного аукціону була визначена електронною системою – 10.03.2022 р., на який не з’явився жоден учасник. У відповідності до чинного законодавства (Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна») система «Прозорро.Продажі» сформувала протокол торгів, згідно якого аукціон не відбувся, торги не відбулися, і системою автоматично визначена дата наступного аукціону зі зниженням стартової ціни на 50 % – 03.04.2022 р. Цього разу на аукціон  з’явився один учасник. У відповідності до ст..15 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна»  аукціон зі зниженням стартової ціни визнався таким, що не відбувся, а так як  для участі у цьому аукціоні було подано заяву на участь від одного покупця, то було прийнято рішення про приватизацію об’єкта (житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами по вул. Михайлівській, 59 в м. Миронівка) шляхом викупу безпосередньо такому покупцеві за запропонованою ним ціною, але не нижче стартової ціни. Запропонована учасником ціна становила 95 000,00 грн.

Після 24.02. 2022 р. (у воєнний час) не було прийнято заборон щодо приватизації нерухомості (будівель, приміщень) комунальної власності  ні на законодавчому рівні, ні на місцевому рівні. Згідно чого законним чином відбулися торги по даному об’єкту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано