Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування виплати допомоги по безробіттю на період воєнного стану

Дата: 11.05.2022 15:00
Кількість переглядів: 305

Фото без описуКабінет Міністрів України ухвалив Постанову від 19 березня 2022року №334, якою визначив порядок реєстрації безробітних, нарахування та виплату допомоги по безробіттю під час війни. 

Головним пріоритетом у діяльності служби зайнятості в період воєнного стану буде сприяння працевлаштуванню безробітних на вільні робочі місця, а також посилення гарантій на отримання допомоги по безробіттю. 

Три важливих аспекти для зареєстрованих у службі зайнятості безробітних, а також для тих, хто реєструється зараз:

  1. Громадяни можуть подати заяву про надання статусу безробітного, призначення допомоги чи припинення реєстрації за допомогою порталу або мобільного додатку “Дія” та електронних сервісів Державної служби зайнятості;

  2. В областях, де центри зайнятості не можуть забезпечити фінансування допомоги, переказ коштів буде здійснюватись АТ “Ощадбанк” на банківський рахунок заявника або шляхом переказу через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”;

  3. Передбачається припинення реєстрації безробітного в центрі зайнятості в разі його відмови від виконання суспільно-корисних робіт. Тож не працевлаштовані українці, які отримують державну допомогу, зобов’язані брати участь у таких роботах на вимогу військового командування або органів місцевого самоврядування.

Вказані зміни допоможуть зосередити зусилля на вирішенні найгостріших питань, які стоять перед суспільством - здійснення соціального захисту і  зміцнення оборони.

Реєстрація безробітного може припинитися у разі невідвідування (не підтвердження наміру перебувати у статусі безробітного) без поважних причин центру зайнятості протягом 30 робочих днів з дати прийняття такого рішення про таке відвідування або з дати останнього підтвердження наміру перебувати у статусі безробітного.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано