Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання «круглого столу» в Миронівській ДПІ

Дата: 19.01.2022 11:58
Кількість переглядів: 474

Фото без описуПрацівниками  Миронівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області  продовжується роз’яснювальна робота  для фізичних осіб – підприємців щодо застосування касових апаратів. Зокрема, сьогодні  начальник ДПІ Олег СКОЛОТА провів засідання «круглого столу» з платниками податків та представниками громадських організацій на тему: «Реєстрація Програмного РРО - що для цього потрібно? Податкова амністія. Щорічна кампанія декларування доходів та майнового стану».

Під час заходу очільник поінформував СГ та ФОП - платників єдиного податку  про те, що  з 01 січня 2022 року  можуть не застосовувати  РРО/ПРРО лише ФОП - платники єдиного податку І групи, а всі інші ФОП – платники єдиного податку  ІІ-ІV груп, незалежно від сфери здійснення діяльності  та розміру доходів мають використовувати РРО або ПРРО при продажу товарів, робіт/послуг у разі  здійснення  розрахункових операцій (розрахунки готівкою чи банківською картою).

Також, Олег Сколота наголосив, що   РРО/ПРРО не є обов’язковим  для застосування  СГ, що здійснюють роздрібну торгівлю на території сіл,  але тільки за умови застосування   такими  СГ розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, дотриманні при цьому інших умов, передбачених законодавством, зокрема,  вимог  щодо нездійснення торгівлі підакцизними товарами у тому ж приміщенні, не здійснення дистанційної  торгівлі (Інтернет-торгівлі), та у разі якщо сільськими радами та радами ОТГ  не було прийнято рішення про обов'язкове застосування на території села РРО та або ПРРО.

Окремим питанням вебінару було одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Посадовець наголосив, що спеціальну одноразову декларацію громадянам необхідно подавати за допомогою сервісу «Електронний кабінет».

Також керівник податкової інспекції зауважив, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2021 року.

Відтак, річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за  новою формою  зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Під час заходу надано відповіді на запитання та рекомендовано підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм, а також слідкувати за новинами на сайті Головного управління ДПС у Київській області https://kyivobl.tax.gov.ua/.

 

Миронівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано