Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Основа соціальної захищеності працівника – офіційне оформлення трудових відносин

Дата: 18.01.2022 11:23
Кількість переглядів: 399

Фото без описуЗаробітна плата «в конверті» – негативний чинник, який приховує в собі потенційну загрозу залишитися у старості без засобів для існування.

Прихована оплата найманої праці позбавляє можливості набуття працівниками страхового стажу, необхідного для призначення пенсії. Відповідно до чинного законодавства, для зарахування повного місяця роботи до страхового стажу роботодавець має сплатити за працівника єдиний внесок у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний, який наразі становить 1430 грн (визначається як добуток мінімального розміру заробітної плати (6500 грн) та відсотка внеску (22%).

Необхідно пам’ятати, що за мінімальних заробітків та мінімальних внесків на вищу пенсію, ніж мінімальна, годі й розраховувати, а за нелегальних умов праці можна взагалі залишитися без пенсійного забезпечення.

Важливо також розуміти, що від повноти сплати єдиного соціального внеску усіма роботодавцями, фізичними особами-підприємцями та особами, які провадять незалежну професійну діяльність, залежить стабільність і повнота виплати пенсій літнім людям, у тому числі батькам, дідусям і бабусям кожного з нас, адже за їхній добробут відповідальне саме нинішнє покоління.

Хотілося б, щоб важливість легалізації оплати праці та сплати зобов’язань з єдиного внеску знайшло розуміння як серед населення області, так і серед тих роботодавців, які не вважають за необхідне офіційно декларувати трудові відносини з найманими працівниками та підвищувати їх рівень оплати праці.

Фахівці Пенсійного фонду України укотре звертаються до роботодавців із закликом усвідомити свою відповідальність перед людьми і легалізувати трудові відносини з працівниками, гідно оплачувати їхню роботу й своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески. Це забезпечить соціальну захищеність людей, які у вас працюють, та дасть їм можливість реалізувати в майбутньому своє право на пенсійне забезпечення.

Водночас із застереженням звертаємося до всіх громадян: не погоджуйтесь на пропозиції тіньової зайнятості й оплати праці, адже тільки офіційно оформлені трудові відносини та справедливі заробітки можуть забезпечити вам гідне життя, соціальні гарантії та високі пенсійні виплати!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано