Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація щодо тарифної політики у сфері теплопостачання

Дата: 05.10.2021 15:26
Кількість переглядів: 861

До відома підприємств теплопостачання, які надають комунальні послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Міністерство розвитку громад та територій України повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 08 вересня 2021 р. № 1022 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 830» та постановою Кабінету Міністрів України від 08 вересня 2021 р. № 1023 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. № 1182» внесені зміни до зазначених постанов.

Текст постанов опубліковано на Урядовому порталі за наступними посиланнями: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-postanovi-kabinetuministriv-ukrayini-vid-21-serpnya-2019-r-830-i080921-1022;

https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-postanovi-ka-a1023.

Також інформуємо, що 30.09.2021 між Кабінетом Міністрів в особі Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку громад та територій та Міністра енергетики, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента України, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування, «Асоціація міст України» та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води у прийдешньому опалювальному сезоні (2021-2022 рр) (далі – Меморандум).

Документ підписали на засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Захід відбувся під головуванням Глави держави Володимира Зеленського.

Цей меморандум засвідчує досягнення домовленостей, що мають гарантувати стале проходження опалювального сезону. Уряд виконав свої зобов‘язання, зокрема, йдеться про забезпечення однієї з найнижчих цін на газ для виробників тепла для населення — 7420 грн за тис куб. м. Також центральна влада гарантує спрямування до місцевих бюджетів ПДФО, спеціальної субвенції громадам, які знаходяться поза індексом податкоспроможності, і, звісно ж, своєчасні виплати субсидій.

Відтак задля підтримки регіонів у питанні стабільного проходження опалювального сезону Урядом буде передбачено:

спрямування додатково до місцевих бюджетів 4% ПДФО (податку на доходи фізичних осіб);

субвенції з державного бюджету громадам, що знаходяться поза індексом податкоспроможності ( 0,9), яка покриє не меншє 80% дефіциту коштів місцевих бюджетів, починаючи з 4 кварталу 2021 року. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано