Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перерахунок пенсій «Чорнобильцям»

Дата: 15.07.2021 14:37
Кількість переглядів: 340

Інформуємо, що 29.06.2021 був ухвалений Закон України від 29.06.2021 № 1584-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (далі - Закон).

Перерахунки пенсій з 01.07.2021 (в частині встановлення мінімальних пенсій та мінімальних пенсійних виплат) будуть проведені органами Пенсійного фонду України автоматично тим особам, пенсії яких обчислені згідно статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Зазначеній категорії осіб для здійснення такого перерахунку звертатися до органів Пенсійного фонду України не потрібно.

Виплата перерахованих пенсій буде проведена найближчим виплатним періодом.

Для осіб, у яких розміри пенсії обчислені за нормами інших законів, встановлення виплат у розмірах, передбачених Законом, можливе лише на підставі особистої заяви (про переведення на пенсію, обчислену за нормами “Чорнобильського” закону). Така заява може бути надана особою як безпосередньо до органу Пенсійного фонду України, так і через вебпортал електронних послуг ПФУ.

Опрацювання таких заяв буде проведено у термін не більше ніж 10 діб.

Слушно зауважити, що норма Закону №1584, в частині проведення перерахунку з 01.07.2021, стосується визначення мінімального розміру пенсії та мінімальної пенсійної виплати. Однак, якщо розмір державної пенсії, визначений за довідкою про заробітну плату, є більшим, ніж той, що передбачений Законом, пенсія буде виплачуватись у більшому розмірі.

Принагідно повідомляємо, що згідно статті 15 “Чорнобильського” закону, довідки про заробітну плату видаються підприємствами/організаціями/установами.

У разі, якщо підприємство/організація/установа ліквідовані без визначення правонаступника таку довідку, при наявності первинних документів, можна отримати на Комісії з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 рр. при Київській обласній державній адміністрації, членом якої являється заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Олена Зорка.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано