Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДТЕК Київські регіональні електромережі встановлює на лініях спеціальні кожухи для захисту птахів від ураження струмом

Дата: 08.06.2021 17:04
Кількість переглядів: 4340

 

ДТЕК Київські регіональні електромережі встановив 161 спеціальний полімерний кожух на лінії 10 кВ в Яготині. До кінця року встановлять ще 343 таких комплектів. Вони роблять мережі безпечними для птахів та вберігають їх від ризику загинути від ураження струмом, а клієнтів компанії – від аварійних відключень електроенергії.

Птахозахисні пристрої — це полімерні захисні кожухи для ізоляторів та прилеглих проводів, які перешкоджають зіткненню птахів з деталями, що перебувають під напругою. Вони легкі, міцні, атмосферостійкі, термін їх експлуатації — до 40 років. Ці пристрої убезпечують птахів від ураження електричним струмом, а лінії електропередачі — від відключень.

«ДТЕК — відповідальна і надійна компанія. Збереження біорізноманіття — один з напрямків нашої діяльності, який відповідає стратегії ДТЕК 2030, заснованої на принципах ESG, цінностях і відповідальності бізнесу за прогрес у досягненні Цілей Сталого розвитку Глобального Договору ООН. У цьому році спеціалісти ДТЕК Київські регіональні електромережі вперше почали встановлювати спеціальні кожухи. Протягом року фахівці компанії встановлять 504 таких комплекти на повітряних лініях 10 кВ», — розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

За словами очільника компанії, місця установки спеціалісти компанії визначають і погоджують з орнітологом. Він проводить обстеження територій та виявляє найбільш небезпечні для птахів ділянки ліній з урахуванням сезонної міграції та ореолу проживання.

Коротке відео установки птахозахисних пристроїв у Яготині можна побачити тут.

Як повідомлялося раніше, у 2020 році ДТЕК Київські регіональні електромережі встановив на опорах ліній електропередачі 41 спеціальну захисну платформу для гнізд лелек в Київській області. Завдяки цій ініціативі тільки за минулий рік зберегли понад 200 птахів, занесених до Бернської Конвенції з охорони природного середовища існування в Європі. Цього року планується встановити ще 50 таких конструкцій. Відео навіщо ДТЕК Київські регіональні електромережі встановлює платформи для гнізд лелек можна подивитися тут.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано