Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Гаряча лінія» у Миронівській ДПІ

Дата: 17.03.2021 11:37
Кількість переглядів: 347

Фото без описуУ Миронівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з начальником ДПІ Олегом СКОЛОТОЮ на тему: «Кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2020 року. Легалізація заробітної плати».

Надаємо увазі читачів найцікавішу  підбірку запитань – відповідей на дану тематику.

1. Які документи необхідно надати для отримання податкової знижки на навчання?

З метою отримання податкової знижки необхідно подати до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків до 31 грудня 2021 року декларацію про майновий стан і доходи за звітний 2020 податковий рік. Разом з декларацією, обов’язково необхідно надати наступні документи: довідку про отримані у звітному році доходи, копію договору (контракту) з навчальним закладом, копії платіжних документів, які підтверджують сплату за навчання, довідку із зазначенням номеру рахунку в установі банку, на який буде перерахована знижка, у разі компенсації вартості здобуття середньої або вищої освіти члена сім’ї першого ступеня споріднення – документи, які підтверджують ступінь споріднення (копії паспорта, РНОКПП платника, свідоцтва про народження дитини, тощо). При цьому, якщо член сім’ї першого ступеня споріднення після реєстрації шлюбу змінив прізвище та в квитанціях зазначено нове прізвище, то потрібно надати ще і копію свідоцтва про шлюб.

2. Які є способи подання декларації?

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку. Звертаю увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

 3. Де можна отримати реквізити для сплати податкових зобов'язань?

Реквізити рахунків можна завантажити з вебпорталу ДПС (розділ «Бюджетні рахунки»)   або ознайомитись з рахунками безпосередньо у центрі обслуговування платників (ЦОП) Миронівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області, за адресою м. Миронівка вул. Соборності 52.

4. Яка ставка податку на доходи фізичних осіб застосовується у випадку отримання спадщини від особи з якою не перебував у родинних зв’язках?

     Відповідно до п. 174.2.2 ст. 174 ПКУ вартість будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями, які не є членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення оподатковується за ставкою 5 відсотків бази оподаткування.

   Дохід у вигляді вартості успадкованого майна (кошти, майно, майнові чи немайнові права) у межах, що підлягає оподаткуванню, зазначається в річній податковій декларації.

Особами, відповідальними за сплату (перерахування) податку до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину.

 5. З якими ризиками стикаються працівники, які погоджуються на отримання зарплати в «конвертах»?

    Звертаємо увагу, що особи, які отримують зарплату в “конверті” офіційно вважаються непрацюючими. Їм не зараховується страховий стаж, а відповідно:

     – вони не будуть одержувати пенсію за віком;

     – їх можуть звільнити в будь-який час, без жодних компенсацій;

     – у них немає права на відпустку, права на оплату лікарняних та допомогу по безробіттю, права не працювати у вихідний та святковий день, права на охорону праці, права на соціальне страхування. 

Миронівська ДПІ

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано