Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Уряд пропонує встановити ціну на газ для українців 6,99 грн за метр кубічний

Дата: 14.01.2021 05:36
Кількість переглядів: 1310

 

Київська облдержадміністрація продовжує моніторити ситуацію щодо тарифів на природний газ для населення. І наразі стало відомо, що Уряд пропонує тимчасово встановити ціну на газ 6,99 грн за метр кубічний для всіх побутових споживачів. Державне регулювання вартості запровадять на період карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону.

Про це повідомив очільник Київщини Василь Володін сьогодні, 14 січня, після оприлюднення результатів засідання Кабміну.

«Нам відомо, що за дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля буде невідкладно підготовлено проєкт постанови Уряду про запровадження тимчасового державного регулювання ціни на газ. Відтак ціну пропонують встановити на рівні 6,99 грн за метр кубічний для всіх українців. Фактично це означає зниження тарифів на 25-30%. При цьому ця вартість на 1,5 грн за метр кубічний менша, ніж було у 2018 чи 2019 році. Якби держава вчасно не відреагувала та не напрацювала ефективні шляхи вирішення проблеми, вже в лютому ціна на газ для населення, згідно з прогнозами, могла б сягнути 12 грн за метр кубічний», – пояснив голова облдержадміністрації.

Окрім цього, держава ініціювала перевірки облгазів щодо тарифів на розподіл газу для постачальників із найвищими цінами. Відповідну роботу НКРЕКП уже розпочала.

Аналогічно Уряд обіцяє найближчим часом вирішити питання і зі зниженням абонплати за газ.

«Вважаю за потрібне ще раз наголосити, що в Україні діє вдосконалена система соціальних гарантій. Відповідно 30% жителів Київщини вже користуються пільгами та субсидіями, отже, сплачують за опалення та комунальні послуги менше. Оформити допомогу можна в онлайні, при цьому коло людей, які можуть це зробити, значно розширилось», – зазначив Василь Володін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано