Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сучасні електронні сервіси Пенсійного фонду

Дата: 03.10.2020 14:28
Кількість переглядів: 688

Головне завдання, яке стоїть сьогодні перед Пенсійним фондом України – покращення обслуговування відвідувачів Фонду, мінімізація витрат часу та  максимальне спрощення процедур одержання послуг, і як складова цього напряму – можливість  дистанційного їх отримання за допомогою електронних сервісів таких як “Пенсійний калькулятор”, “Електронна трудова книжка”, “Автоматичне призначення пенсії” на та мобільний застосунок “Пенсійний фонд”.

Адже їх застосування надає можливість громадянам не витрачати час на звернення та черги, а отримували якісні послуги за допомогою комп’ютера, ноутбука, планшета чи мобільного телефона.

Тож,  “Пенсійний калькулятор” дозволяє самостійно розрахувати розмір майбутньої пенсії. Цією послугою Пенсійний фонд намагається показати громадянам, що пенсійне забезпечення, насамперед, залежить від того, чи є вони застрахованими особами та чи сплачує роботодавець за них страхові внески.

  На сьогодні кожен громадянин і страхувальник через вебпортал електронних послуг Фонду може завантажити скановані копії паперової трудової книжки і скористатись послугою “Електронна трудова книжка”. Сервіс дозволяє усунути можливі негативні наслідки втрати паперової трудової книжки, її фізичного пошкодження, та ризики фальсифікації і внесення недостовірних відомостей.

   Автоматичне призначення пенсії це сервіс Пенсійного фонду, який дозволяє призначити пенсію автоматично при досягнені пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних, завчасно поданих громадянами. Сервіс автоматичного призначення надає можливість подати усю необхідну для призначення пенсії інформацію заздалегідь — без будь-яких часових обмежень.

 Підставою для автоматичного призначення пенсії є подання особою через Вебпортал анкети-заяви та згоди на застосування такого механізму, засвідченого персональним кваліфікованим електронним підписом.

 При цьому немає необхідності додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду. Сервіс дозволяє надати всю необхідну інформацію завчасно та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних.

  Значно спростить взаємодію з Фондом мобільний застосунок “Пенсійний фонд”, за допомогою якого можна отримати весь спектр електронних послуг з мобільних пристроїв (телефон, планшет), з використанням кваліфікованого електронного підпису, BankID або попередньої реєстрації на вебпорталі електронних послуг Фонду.

Шановні громадяни запрошуємо Вас скористатись електронними послугами Пенсійного фонду України за допомого веб-порталу ПФУ https://portal.pfu.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано