Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги власників великої рогатої худоби, коней, кіз, овець  м. Миронівка та Миронівського району!

Дата: 07.05.2020 12:45
Кількість переглядів: 1690

Фото без описуМиронівська районна державна лікарня ветеринарної медицини згідно плану протиепізоотичних заходів та для недопущення і профілактики інфекційних захворювань спільних для тварин і людей щороку навесні та восени проводить профілактично-діагностичні щеплення та дослідження ВРХ, коней, кіз, овець від таких хвороб як: туберкульоз, лейкоз, бруцельоз, сибірка. Зазначені дослідження та вакцинація є обов’язковими для вищезазначених тварин.

Коротко про хвороби

  1. Туберкульоз – хронічне захворювання людини, свійських та диких тварин, що проявляється специфічним ураженням окремих органів та тканин або генералізованим захворюванням. Передається через повітря, корми (питну воду), молоко, яйця, статеві клітини, контактно

  2. Лейкоз великої рогатої худоби – це повільна (хронічна) невиліковна вірусна хвороба, переважно високопродуктивної молочної худоби. Вона проявляється на всіх породних групах ВРХ, проте найбільшу економічну і санітарну проблему становить саме для молочного скотарства, адже лейкоз є «раком крові», а стан крові, безпосередньо, визначає якість та обсяги молочної продуктивності.

  3. Бруцельоз – інфекційне, переважно хронічне, гарячкове захворювання людей і тварин з характерними ураженнями суглобів, серцево-судинної системи, статевих органів та плодів. Він є особливо небезпечним для вівчарства та козівництва через жахливі наслідки обігу цього різновиду збудника у довкіллі: формування природніх вогнищ за рахунок гризунів, пошесті аборти і втрата продуктивності худоби, небезпека фатального захворювання людини, особливо – для вагітних та жінок-матерів, дітей та осіб похилого віку.

  4. Сибірка – особливо небезпечна бактеріальна хвороба людини і тварин, що передається домашнім тваринам переважно через забруднену збудником землю, корми та воду, а людям – переважно з продуктами від хворих на сибірку тварин (молоком, м’ясом, шерстю).

Щоб не допустити виникнення та розповсюдження цих небезпечних хвороб в нашому місті та районі Миронівська районна районна державна лікарня ветеринарної медицини просить громадян міста не нехтувати своїм здоров’ям та здоров’ям тварин що їм належать, проводити щорічне профілактично-діагностичне щеплення та дослідження худоби.

Миронівська районна державна лікарня ветеринарної медицини знаходиться за адресою: м. Миронівка, вул. Елеваторна, 1; тел. 5-11-52


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано