Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реєстрація операторів ринку

Дата: 03.02.2020 09:58
Кількість переглядів: 422

Миронівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує, що згідно ст. 25 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" та наказу Мінагрополітики та продовольства України №39 від 10.02.2016 р. "Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей ведення  державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам" в державі створено реєстр операторів ринку харчових продуктів.

Державній реєстрації підлягають потужності з роздрібної торгівлі харчовими продуктами, виробництва продуктів харчування не тваринного походження або виробництва продуктів харчування інгредієнтами яких є перероблені продукти тваринного походження, заклади громадського харчування, транспортування, потужності первинного виробництва (землі сільськогосподарчьких угідь, мисливські господарства, ставки, пасіки, ферми з утримання сільськогосподарських тварин, збір врожаю диких рослин) тощо.

Відповідно п. 8 ст. 20 Закону №771/97 - Операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не тримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів.

Оператор ринку харчових продуктів, який використовує потужність, зобов'язаний подати заяву встановленого зразка до територіального органу Держпродспоживслужби та за 15 днів отримати інформацію про державну реєстрацію потужності.

Державна реєстрація здійснюється безкоштовно!

Відповідно до статті 65 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин" передбаачається адміністративна відповідальність за порушення законодавства про безпечність харчових продуктів та роботу незареєстрованих потужностей.

Також для суб'єктів господарювання, що провадять діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування неприпустимі допуск до роботи працівників без оформлення трудових відносин, проходження обов'язкового медичного огляду та оформлення особистих медичних книжок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано