Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повернення земель у державну власність

Дата: 01.04.2019 16:28
Кількість переглядів: 791

КаПрокуратура емблемагарлицькою місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру для повернення до держави земель грошова на оцінка яких складає 7 млн. 214 тис. грн.

Господарським судом Київської області 18.03.2019 відкрито провадження за позовом Кагарлицької місцевої прокуратури пред’явленого  в інтересах держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру до Селянського (фермерського) господарства, Головного управління Держгеокадастру у Київській області про визнання недійсними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Київській області, договорів оренди земельних ділянок.

Так, за результатами проведеної перевірки Миронівським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури встановлено порушення вимог земельного законодавства та Закону України "Про фермерське господарство" під час відведення громадянину К. земельних ділянок для ведення фермерського господарства на території однієї із адміністративних одиниць Миронівського району, оскільки громадянин мав на меті отримання земельних ділянок в оренду без проведення земельних торгів, всупереч вимог ст. 124 Земельного кодексу України, а отримання ним зазначених площ земель для ведення фермерського господарства фактично спрямоване на збільшення земельного банку фермерського господарства.

Всього між ГУ Держземагенства у Київській області та громадянином К. по одній із сільських рад Миронівського району укладено 3 договори оренди земельних ділянок загальною площею 37, 8671 га, грошова оцінка яких складає 7 млн. 214 тис. грн., які укладено всупереч законодавчої процедури набуття права оренди на земельні ділянки з метою ведення фермерського господарства.

На даний час справа перебуває на розгляді в суді.

Захист інтересів держави у сфері Земельних відносин є одним із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури та постійно знаходиться на контролі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано