Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пенсії по інвалідності

Дата: 09.09.2022 14:52
Кількість переглядів: 177



   Пенсія по інвалідності на загальних підставах призначається незалежно від того, коли настала інвалідність. Повна або часткова втрата здоров’я дає людині право на отримання статусу непрацездатного (обмежено працездатного) і оформлення пенсії по інвалідності згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

   Розмір пенсії залежить від групи інвалідності, тривалості страхового стажу та отриманого заробітку (доходу), з яких сплачувалися страхові внески.

- для осіб з інвалідністю І групи, розмір пенсії становить 100% розміру пенсії за віком. При цьому для призначення пенсії необхідно мати страховий стаж від 1 до 10 років, залежно від віку, в якому людину визнано інвалідом.

- для осіб з інвалідністю ІІ групи, розмір пенсії становить 90% пенсії за віком. Необхідний страховий стаж при цьому – 1 – 14 років.

- для осіб з інвалідністю ІІІ групи, розмір пенсії становить 50% пенсії за віком при наявності 1 – 14 років страхового стажу.

    Особи, яким установлено інвалідність після досягнення пенсійного віку, передбаченого статтею 26 цього Закону, мають право на пенсію по інвалідності за наявності страхового стажу не менше 15 років.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано