Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розвиток можливостей завдяки новому інструменту цифрової трансформації

Дата: 10.03.2022 16:13
Кількість переглядів: 337

3 березня 2021 року Кабінет Міністрів України розпорядженням № 167-р схвалив Концепцію розвитку цифрових компетентностей і затвердив план заходів щодо її реалізації.


Концепція розвитку цифрових компетентностей до 2025 року окреслює виклики стосовно розвитку цифрових компетентностей в українському суспільстві, визначає шляхи їх подолання та очікувані результати від її впровадження, закладає підґрунтя для створення національної стратегії та стратегічного плану дій щодо розвитку цифрових компетентностей у суспільстві.


Мінцифри запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», цілі якої: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути». На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали.
Фото без описуМета проєкту «Дія.Цифрова освіта» — навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки. Всі освітні серіали створені без державного фінансування, за підтримки партнерів — донорів, бізнесу чи NGO. Також на порталі є національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм» для громадян, держслужбовців, медиків і вчителів.


Мінцифра закликає всіх громадян спочатку скласти тест на цифрову грамотність «Цифрограм» і після цього безоплатно навчатися за допомогою освітніх серіалів. Найпопулярніші освітні серіали на порталі «Дія. Цифрова освіта» доступні за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/.


Київська обласна державна адміністрація разом із Мінцифрою об’єднує зусилля, аби прискорити цифрову трансформацію громад в регіоні.
Про новий інструмент цифрової трансформації на місцях детально представлено в освітньому серіалі «Як громаді стати цифровою» – https://cutt.ly/EONPcZL


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано