Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги пенсіонерів, що тимчасово змінили місце проживання!

Дата: 09.03.2022 08:39
Кількість переглядів: 665

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 162 від 26 лютого 2022 року пенсіонери, які отримують пенсію через АТ «Укрпошта» та у зв’язку зі зміною фактичного місця проживання на період введення воєнного стану, мають можливість звернутися до відділу обслуговування громадян №10 (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку чи в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, а також особистого звернення  для оформлення  заяви на виплату пенсій, грошових допомог шляхом переказу коштів одержувачу без відкриття рахунка у банку, який є уповноваженим на провадження розрахунково-касових операцій з коштами Пенсійного фонду України.

 

Окрім того, виплата соціальної допомоги дітям з інвалідністю, яким виповнилося 18 років у лютому 2022 р. та в інших місяцях під час дії правового режиму воєнного стану і які не встигли пройти обстеження та отримати висновок медико-соціальної експертизи щодо встановлення статусу особи з інвалідністю, продовжується на період дії правового режиму воєнного стану та на один місяць після дати його скасування.

 

Виплата пенсії може здійснюватися без урахування строків, визначених частиною першою статті 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, та в розмірах не менших, ніж були встановлені за попередній місяць, з подальшим проведенням перерахунку.

 

Важливо ! Заяви можуть подати тільки ті пенсіонери, що змінили фактичне місце проживання.

 

Телефони гарячої лінії

 

(04573) 6-12-65 м.Кагарлик

 

(04561) 5-53-82 м.Богуслав

 

(04574) 5-70-78 м.Миронівка

 

 

 

Пенсійний фонд України повідомляє

 

Якщо ви не виїжджали і перебуваєте на своєму постійному місці проживання – будь ласка, очікуйте свою пенсію вдома або можете забрати її у відділенні згідно зі звичайним графіком. Залежно від розвитку ситуації дати виплат можуть бути перенесені, але виплати обов’язково будуть.

Перевірити роботу відділень Укрпошти у вашому регіоні можна за посиланням https://offices.ukrposhta.ua/

 

У разі тимчасової зміни фактичного місця проживання одержувачі пенсій можуть отримати належні їм виплати переказом без відкриття рахунку у банку (в АТ “Ощадбанк” або відділенні АТ “УКРПОШТА”) відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 р. № 162 “Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану”.

 

Наводимо інформацію про порядок таких виплат в АТ “УКРПОШТА”.

1. Зателефонуйте:

• або до Контакт-центру Укрпошти за номером телефону 0 800 300 545 та оберіть кнопку 2 – розділ «Пенсії, соціальні виплати та субсидії» (усі дзвінки безкоштовні);

• або до Пенсійного фонду України за номерами телефонів, які розміщені за посиланням https://www.facebook.com/100064836671384/posts/322026846635202/

До сервісних центрів Пенсійного фонду можна також звернутись особисто.

 

Роботу порталу послуг призупинено, з метою захисту інформації при нарахуванні пенсій, буде відновлено найближчим часом.

2. Повідомте про необхідність отримання пенсії за іншою адресою та надайте таку інформацію:

• прізвище, ім’я та по батькові одержувача пенсії;

• адресу отримання пенсії до березня 2022 року;

• паспортні дані (серія та номер паспорту);

• номер телефону одержувача пенсії;

• спосіб отримання виплати (на відділення або за домашньою адресою)

• нову адресу доставки: індекс відділення Укрпошти або адресу тимчасового проживання.

 

Якщо ви поки не визначилися з місцем отримання виплати та бажаєте її отримати на будь-якому автоматизованому відділенні Укрпошти, до якого буде доступ, повідомте про це оператору.

 

Крім того, АТ “УКРПОШТА” повідомила.

Для осіб, які не мають можливості зняти готівку з банківських карток у банкоматах або відділеннях банку, є можливість скористатися такими сервісами:

• перерахування коштів з картки для отримання готівки у відділенні Укрпошти або з доставкою за адресою проживання за допомогою послуги «З картки додому»: https://www.ukrposhta.ua/perekaz-z-kartki-dodomu/

• зняття коштів через POS-термінали у відділеннях Укрпошти. Детальніше про послугу https://www.ukrposhta.ua/.../vydacha-hotivky-cherez-pos...

 

Ми робимо все, щоб забезпечити всі виплати вчасно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано