Миронівська міська ТГ
Офіційний вебсайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Позиція Миронівської міської ради щодо змін до Виборчого кодексу України

Дата: 06.05.2020 14:43
Кількість переглядів: 698

Фото без описуМиронівська міська рада підтримує позицію Асоціації міст України щодо ситуації, яка склалася навколо процесу підготовки до місцевих виборів та пропозицій змін до Виборчого кодексу України. Миронівська міська рада вважає неприпустимим:

  • Закритість процесу обговорення змін до виборчого кодексу України в частині місцевих виборів.
  • Запровадження пропорційної виборчої системи для виборів депутатів місцевих рад (сільських, селищних, міських) з кількістю виборців у громадах 90 тисяч і менше, до якої відноситься і Миронівська міська об’єднана територіальна громада.
  • Встановлення будь-якого загальнонаціонального рейтингу партій, від якого залежатиме їх право на розподіл депутатських мандатів до місцевих рад.

Натомість висловлює сподівання:

  • Що до процесу обговорення змін до Виборчого кодексу в частині місцевих виборів буде залучено усіх зацікавлених осіб, зокрема, Асоціації міст України, як представника інтересів Миронівської міської ради і інших громад України.
  • Що народні депутати не запроваджуватимуть додаткових виборчих бар’ерів на місцевих виборах 2020 року як для політичних партій, так і для самовисуванців.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано